Kungsbacka Hemslöjdsgille har under året arbetat med att nå slöjdintresserade och vilken fin gemenskap so slöjdandet kan ge.

 

Gemenskapen finns i våra olika medlemsmöten dels på Hembygdsmuseet på Västergatan, där vi ofta har något tema med t ex föredrag och bildvisning, eller pröva-på-tekniker samt kaffe. Decembermötet sker traditionellt på Hjälmeskulle Handelsträdgård för att göra juldekorationer. Juniutflykten gick till Hantverksbutiken Janko. I år gick höstresan till Luffarmuseet i Boda.

 

Våra stickcaféer i Kungsbacka och Åsa är öppne för alla slöjdintresserade som vill träffa likasinnade och byta idéer. Slöjdkul vänder sig till barn och ungdomar som vill prova på olika slöjdtekniker. Vi hade också julpyssel med grötlunch i början av december för barn och vuxna på ABF-huset.

 

Vi har arrangerat några kurser, prova på-verksamhet samt grupper som tillverkar lotterivinster i olika delar av kommunen.

Det var slöjdglädje på vårt 3-dagars junisommarläger på ABF-huset och även på Världsstickardagen, Folkkonstens dag och barnaktiviteter på Äskhult.

 

Årets majutställning på Äskhult hade tema "Vad fanns i brudkistan". Den var välbesökt och omtyckt.

 

Vi hade extra årsmöte den 3/9 för att anta nya stadgar för att kunna bilda en lokalförening inom Halländska Hemslöjdsföreningen Bindslöjden.

 

Vi har, som vi tidigare år, deltagit vid Tjolöholms Julmarknad med bakning, slöjd- och lotteriförsäljning under två veckor tack vare stor uppslutning av gillets medlemmar. Det har fungerat mycket bra.

 

Styrelsen har besökt Karlsbergs Gård och fått pröva på att baka bröd i stenugn med GOTT resultat.

 

Gillets vävstuga i Skogsallén har fortsatt sin verksamhet under året.

 

Kungsbacka Hemslöjdsgille har cirka 200 medlemmar.

 

Styrlesen för detta gillet har haft åtta protokollförda styrelsemöten under året.

 

Styrelsen har bestått av; Ulla Engström (Ordf.), Maj-Britt Öberg (v.ordf.), Gun Börjesson (kassör), Görel Pehrson (sekr.), Gundla Johnson, Birgitta Magnusson, Elisabeth Fraeneckel, Ann-Marie Olmarker, Britt-Marie Olsson, Birgitta Larsson, Eva Eliasson, Kerstin Palm och Bror Forslund.

Våra partners:

 

Vi samarbetar med följande organisationer i Kungsbacka.

 

 

 

KONTAKTA OSS

 

Adress (vävstugan):

Skogsallen 18-12, källarlokal

 

Mail:

kontakt@hemslojdsgillet.se

 

Mobilnummer till ordförande:

076 763 19 16

FÖLJ OSS

 

 

 

Verksamhetsberättelse 2014.

Hemslöjdsgillet

i Kungsbacka