Bror Forslund

Hemslöjdsgillets trä- och näverkonstnär är gillets medlem Bror Forslund. Han kommer från en bondgård där det fanns tillgång till yxa och kniv och där han som liten fick pröva sig fram efter bästa förmåga.


Näverslöjden blev inkörsporten till hans hantverk och det hela började för 25-30 år sedan när dottern och han hittade en björk och hon frågade vad man kan göra av den?

Bror köpte en bok av bl.a Karin Lundholm, ganska dyr och gjorde en grej efter boken som tog lång tid att färdigställa. Efter det första alstret provade de vidare och längre fram gick Bror kurser på Sätergläntan flera gånger för att bli bättre och bättre.


"Turen har följt Bror genom åren"

genom att han har träffat på så skickliga slöjdledare när han har velat förkovra sig inom olika grenar av slöjd - Till exempel:


  • Arne Jonsson,täljburkar.
  • Wille Sundkvist, täljmästare.
  • Karin Lundholm, näverslöjd.

2012 var Bror på  kurs hos Karin L i Hudiksvall och fick prova på nya tekniker som han inte kunde och detta blev en nytändning inom näverslöjden för honom.


På senare tid har han fått kontakt med de bästa näverslöjdarna i  S:t Petersburg, Ryssland och han har även flera kontakter i Japan som är intresserade av flätad näver.


Bror täljer på en Slöjdkulaktivitet 2013.
Näverburk med snidat lock skapad av Bror
Krokar

KONTAKTA OSS


Adress (vävstugan):

Skogsallen 18-12, källarlokal


Mail:

kontakt@hemslojdsgillet.se


Mobilnummer till ordförande:

076 763 19 16

FÖLJ OSS


Facebook
Våra partners:


Vi samarbetar med följande organisationer i Kungsbacka.

Bror på Äskhultsby den 3 augusti i samband med Folkkonstens dag.

Pristagare av Kungsbacka Kulturpris 2011

Juryns motivering:

"För hans förmåga att ta tillvara och utveckla gamla tekniker inom slöjdkonsten.

Hans inspiration för slöjdtraditionen vidare bland såväl barn som vuxna. " - Kungsbacka.se

På hemmaplan har Bror genom åren haft kurser på olika ställen i Halland och när Hemslöjden hade sin affär i Halmstad sålde han sina produkter där. Nu säljer han en del produkter genom Nääs, Västra Götaland och Halmens Hus i Dalsland. Uppe på Äskhults By brukar hans alster också finnas till försäljning.


Bror deltar gärna i Hemslöjdsgillets kursverksamhet som riktar sig till både unga som gamla.