Hemslöjden fyllde 100 år

Med hjälp av dessa formar fick man sedan skapa ett slöjd-inspirerat löv. Hur löven skulle se ut eller vilka material som skulle användas lämnades helt till fantasin. Det är detta som är så fantastiskt med slöjden, att det finns inget rätt eller fel.Vi i Kungsbacka hemslöjdsgille beställde tre formar. Vi bestämde att vi skulle jobba tillsammans för att färdigställa dessa löv. Dessa bilder visar resultatet på två av löven. På bilden till vänster är vårt löv näst högst upp.

Det kollektiva konstverket

Under år 2012 fyllde Svenska hemslöjdsföreningars riksförbund (SHR) 100 år. Detta firades landet runt på olika sätt och vid olika tillställningar. Som en viktig del i detta firande planerades en stor utställning på Liljevalchs museum i Stockholm från juni till september samma år.

Att medverka & delta

Vi i Kungsbacka hemslöjdsgille fick via våra slöjdutvecklare i länet kännedom om att alla gillen i Sverige och privatpersoner kunde bidra till ett kollektivt konstverk som skulle namnges "Ser du löven för alla träd".

 

De föreningar eller privatpersoner som ville vara delaktiga och medverka anmälde sig under tidig vår 2012. Därefter fick alla som anmält sig, likadana lövformar skickade till sig.

Den 6 juni 2012 öppnades dörrarna till Liljevalchs för allmänheten att beskåda utställningen som slöjdare ifrån hela Sverige tillsammans skapat. Det var en fantastisk och inspirerande utställning. Där kunde man titta på alla de ca 2000 löv som skickats in och som tillsammans utgjorde det kollektiva konstverket ”Ser du löven för alla träd”

Innan utställningen på Liljevalsch stängdes den 2 september kunde vem som helst lägga bud på löven via Tradera. Den totala summan ifrån de vinnande buden uppgick till 499 551kr och dessa pengar gick till den svenska biståndsorganisationen VI-SKOGEN. Tack vare detta kan 25000 nya träd planteras på den östra delen av Afrika.

KONTAKTA OSS


Adress (vävstugan):

Skogsallen 18-12, källarlokal


Mail:

kontakt@hemslojdsgillet.se


Mobilnummer till ordförande:

076 763 19 16

FÖLJ OSS


Facebook
Våra partners:


Vi samarbetar med följande organisationer i Kungsbacka.