Pia Strandberg

När Pia tillsammans med maken Lennart hittade sitt smultronställe i Frillesås tog hennes lust för det textila tagit fart. Pia sökte sig till Löftadalens Folkhögskola i  Åsa där hennes första kurs var vävning och kursledaren var Birgitta Magnusson. Därefter blev det åtskilliga kurser och år på folkhögskolan. Det blev bl. a i textila tekniker som Pia kom att utveckla sin kreativitet och skaparförmåga.

Under en lång period vävde Pia trasmattor, där glädjen att kombinera både färgen och mönster utmanade henne. En stor del av dessa mattor sålde Pia under en 10 års period på Tjolöholms julmarknad.

Som många av sina ”själsfränder” inom hantverkarkretsar har Pia med sig hantverket sedan barndomen.

Ett barndomsminne, berättar Pia, är hennes erkända mormor Esters hattar. De har lockat och inspirerat Pia till att tova hattar och utsmycka dem, till mångas glädje. De flesta av yllebroderierna har Pia själv komponerat, bl. a en där maken Lennart står på stegen lutad mot husväggen och arbetar.


Tovning och yllebroderi har blivit en stor passion. Det har lett till ett antal objekt som hon ställt ut med på olika utställningar.

Kulturhuset Vallersvik i Frillesås har hon ställt ut på hela fyra gånger. Även på Tofta Herrgård i Kungälv, Tofta Konstgalleri i Varberg och på Grimetons sommarmarknad.

För hemslöjdsgillet är Pia en stor tillgång med sina många och goda idéer samt kurser för gillets medlemmar.

KONTAKTA OSS


Adress (vävstugan):

Skogsallen 18-12, källarlokal


Mail:

kontakt@hemslojdsgillet.se


Mobilnummer till ordförande:

076 763 19 16

FÖLJ OSS


Facebook
Våra partners:


Vi samarbetar med följande organisationer i Kungsbacka.
Pia Strandberg är en mångsysslare inom det textila hantverket. Gillet har genom åren haft, och har än idag, stor glädje av hennes kunnande. Hon värnar och arbetar för att hantverket skall inspirera framtidens generationer.

Pia är en ”färgstark” kvinna, hon sprider glädje med det textila hantverket genom att ofta använda sina vackra skapelser.